Obra publicada

Obra publicada (en curs d'actualització permanent)

Els caus del cuc (Neopàtria 2017)   
A "Els caus del cuc", a diferència de bona part de l'obra anterior, l'autor mira d'evitar que elspoemes prenguin vida pròpia i es desbordin enllà de la idea que els dona origen. Així, es tracta d'un poemari més compacte i concís que els previs, en els que es mira d'evitar  que elssentiments es situin al bell mig de l'argumetari... 

 


  
Portada_no ploris per creusa
No ploris per Creüsa, Enees (Neopàtria 2015 No ploris per Creüsa, Enees "respon  a l'admiració i fascinació de qui escriu aquestes línies per l'Eneida de Virgili. Aquesta admiració ja va començar a l'adolescència, tot i que es concreta en una primera versió dels poemes que el conformen escrita uns deu anys abans de la present edició... La major part dels poemes... poden (i han de) ser llegits en claus distintes a l'estricta relectura poetitzada de fragments de l'obra virgiliana". (De la NOTA de l'autor que obre el llibre)

 

 Els imperis implícits (Bubok 2015)  

 

  El dilema de Faust (2010)  
Amb El dilema de Faust, Casals posa sobre la taula una de les pors que aclaparen la humanitat i que han donat més joc als poetes: davant el dilema entre envellir i pactar amb el diable per obtenir el benefici de l'eterna joventut, d'una vida entregada a l'hedonisme i el plaer, quin és el camí que cal prendre? El propi autor no en té la resposta, ja que qualsevol de les opcions podria ésser igualment lícita, més enllà de consideracions merament ètiques.
El volum està format, com ja abans havia succeït en algun altre per dos llibres: els primers quinze poemes són les reflexions de Faust davant de qui desfilen la vida, els astres, les coses quotidianes. Tot allò que l'acaba abocant a una follia que només té explicació en la incapacitat humana per decidir entre el bé i el mal.
El segon reprèn en alguns moments molts dels temes ja oberts a Una obstinada imatge (2009). El seu títol ja és prou evocador: Inhòspita tendresa dels somnis de novembre, ens porta veus d'enyorança, ressons de pluja, freds primerencs que ens evoquen imatges d'un temps que se'ns presenta en estat de suspensió.
Aquest llibre va guanyar la IVª edició del Premi de poesia Josep Maria Benet i Caparà.
Una obstinada imatge (2009)   

Un llibre escrit per encàrrec. Un encàrrec que es va fer en forma de repte el mateix autor, per demostrar-se a ell mateix que era capaç d'escriure amb tendresa sobre sentiments com ara l'amor, o sobre percepcions com l'envelliment o el que ell anomena els naufragis quotidians.
La mirada de la gàrgola (2008) 

 



La pedra, el fred, els futurs que no van esdevenir-se o que van ser negats, el mirall on no sempre s’hi reflecteix la imatge del poeta, però també la tendresa entesa com una improbable metamorfosi de la mateixa pedra, són els pilars sobre els quals es fonamenta aquest llibre amb què l’autor vol donar-nos una prova de la seva maduresa. La gàrgola som nosaltres convertits en pedra, veient impassibles i impotents com les coses passen més enllà de nosaltres. Amb un to greu, de vegades elegíac, Casals utilitza el desencís per les coses que ja mai no seran com un instrument poètic recurrent que ens enfronta com a lectors a les nostres pors i al nostre propi passat.

Al costat dels xiprers que mai no ens faran ombra (2008)   
                                                                                   

Un llibre que n'aplega dos de ben diferenciats. El primer, Adagio a l'ombra del xiprer, té la mort com a element nuclear. La desaparició de la mare i d'alguns amics està present en les reflexions de l'autor, moltes d'elles en forma de son ets, alguns d'una bellesa esfereïdora.
El segon llibre contingut en aquest recull, El testament del nàufrag, gira al voltant de l'efecte de desorientació que té, per a l'autor, el prendre consciència que ha esdevingut poeta.
El volum aplega més d'una seixantena de poemes, molts d'ells penjats també en format electrònic a la pàgina de Relats en Català.

Obra publicada (pendent d'actualització)
Mar de Vidre forma part de la col·lecció de plaquettes d'Òmicron. Recull una desena de poemes escrits durant els primers mesos de 2011.
    
 
Els murs de l'odi (2007)   
Els murs de l'odi és un poemari aparentment eclèctic. En ell, l'autor parteix d'un homenatge a un dels cims de la literatura mundial com és Les fleurs du mal, de Baudelaire, per tal de fer una repassada a les seves pròpies dèries i obsessions, que van des de la presència constant del record com a primum movens de la vida fins a la visió solemne del dubte com a part integrant de l'amor. Tot això, passant per incursions en una poesia social que beu de les fons de la quotidianitat i l'observació de la irracionalitat del comportament humà.
Una primera versió d'Els murs de l'odi va ser finalista del Concurs de Poesia del portal Joescric.com, de l'any 2006.

 L'angoixa de la fulla abans de caure (2010)

 

 

Llibre repescat després d'una estafa editorial, ha estat editat finalment a través de Bubok. Es tracta d'un llibre minimalista, en què l'autor utilitza tankes i formes breus per expressar idees puntuals o imatges. Amb una tirada molt reduïda, el volum està cridat a constituir una raresa que només el temps dirà si és de col·leccionista.

  Llibre col·lectiu: Poetes a la xarxa, poems&blogs (2010)  

 

Trenta tres autors, uns amb llibres publicats i altres que només ho han fet a la xarxa s'apleguen en una experiència que finalment ha anat més enllà de la virtualitat per acabar generant diverses presentacions i recitals.